Tekniikasta yleisesti

,

Virtuaalifasilitoinnissa keskeistä on virtuaalisuus ja sen myötä kaikki teknisen toteutuksen seikat. Käytettävät etätyöohjelmat vaikuttavat paljon siihen, kuinka mukavaksi osallistujat etätilaisuuden kokevat. Erilaisia etätyöohjelmia on paljon ja ne kehittyvät hurjaa vauhtia. Vuonna 2020 suosituimpia etätyöohjelmia ovat olleet Zoom, Microsoftin Teams ja Googlen eri ohjelmat.

Mitkä ovat parhaat ohjelmat etätilaisuuksiin? Tämä on kinkkinen kysymys; ohjelmiin tulee uusia ominaisuuksia koko ajan, jonka vuoksi Zoom voi olla tänään paras, mutta jo seuraavalla viikolla Microsoftin Teamssiin saattaa tulla uusia ominaisuuksia, jotka tekevätkin siitä sillä hetkellä parhaan. Valittaessa etätilaisuudessa käytettävää ohjelmaa ei kuitenkaan edes kannata pohtia, mikä kaikista vaihtoehdoista on yleisesti paras – vaan mikä palvelee kyseessä olevan tilaisuuden tarkoitusta parhaiten ja on osallistujille mieluisin. Ensin siis mietitään mitä ohjelmia osallistujat osaavat jo käyttää, ja taipuvatko ne tilaisuuden tarkoituksiin.

Oli ohjelma mikä tahansa, virtuaalifasilitaattorin tulee testata, testata ja testata. Kokeilemalla oppii, pätee etäohjelmien kanssa. Uusia ohjelmia ja ominaisuuksia tulee tasaiseen tahtiin, joten niitä on syytä harjoitella. Pyydä vaikka tiimiäsi palaverin päätteeksi jäämään kanssasi testailemaan ohjelmia ja näin ohjelman uusien ominaisuuksien opiskelu käy helposti ilman, että virheitä tarvitsee varoa. Myös yksin harjoittelu onnistuu, mikäli käytät useampaa eri tietokonetta tai selaimessa incognito-ikkunoita.

Testailun lisäksi tärkeää on tarkistaa päivitykset ja asetukset usein. Ohjelmat kannattaa aina päivittää melkeinpä heti, kun huomaa päivityksen olevan saatavilla. Koska ohjelmat päivittyy ja muuttuu usein, on syytä myös tarkistaa asetukset usein. Usein ohjelman päivittyessä omat asetukset muuttuu tai “nollaantuu” osittain. Varsinkin ennen tärkeitä etätilaisuuksia, kannattaa tarkistaa asetusten olevan oikein.

Taidot

Lähetetty

30.7.2020

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *